Економіка

На Рівненській АЕС підключили третій енергоблок

Була проведена заміна двох дефектних ізоляторів струмопроводу 24 кВ. Проводиться навантаження енергоблоку.

У ніч на неділю, 2 лютого, енергоблок №3 Рівненської АЕС був підключений до енергомережі після відключення напередодні. Про це повідомляє Енергоатом.

«2 лютого о 02:55 енергоблок №3 Рівненської АЕС підключено до енергомережі після усунення виявлених несправностей (заміни двох дефектних ізоляторів струмопроводу 24 кВ). Проводиться навантаження блоку», — йдеться в повідомленні.

Станом на 8:00 працюють три енергоблоки РАЕС із сумарним навантаженням 2 200 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування підключених енергоблоків та персоналу немає. На енергоблоці №1 (ВВЕР-440) Рівненської АЕС триває планово-попереджувальний ремонт. Проводяться роботи згідно із графіком ремонту.

Відзначається, що порушень меж та умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стани на промисловому майданчику та прилеглій території Рівненської АЕС в межах чинних норм і не змінювалися.

Напередодні вночі сталося відключення енергоблоку №3 Рівненської АЕС від енергомережі. Реакторна установка працювала на 35% від номінальної потужності.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net