ГоловнеПолітика

Нардепи Володіна та Дмитрук нагадали Ситнику про кримінальну відповідальність за перевищення повноважень

Сьогодні народні депутати від партії «Слуга народу» Дар’я Володіна, Артем Дмитрук та Олександр Дануца висловили підтримку заступнику Голови Офісу Президента України Олегу Татарову.

«Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Татарову перенесли на 28 грудня.
Депутатський корпус уважно стежить за процесом та нагадує Артему Сергійовичу, що рано чи пізно йому все ж доведеться покинути свою посаду, і варто було б якомога швидше повернути свою діяльність у законне русло.

Зазначу також, що помста з використанням службових повноважень з метою фальсифікації документів, Артем Сергійович, не має нічого спільного із цілями та завданнями довіреного вам відомства (поки ще вам). Зате має досить багато спільного зі статтями 366 і 372 Кримінального Кодексу України», – написала у своєму телеграм-каналі нардеп Дар’я Володіна.

Ситуацію прокоментував також парламентарій Артем Дмитрук:

«Олег Татаров виступив проти систематичного порушення Законів України з боку голови НАБУ Ситника. Але судять не Ситника, а Олега Татарова! Якщо ми сьогодні мовчатимемо, то завтра судитимуть будь-кого – привід знайдуть або придумають.

Сьогодні я та мої колеги прийшли до Вищого Антикорупційного Суду підтримати Олега Татарова – людину, яка стала на захист державних інтересів, не побоялась піти проти керівництва НАБУ і не злякалась наслідків, якими його залякують Ситник та його подільники. Зупинимо правове беззаконня разом».

Нагадаємо, після заяв заступника Голови Офісу Президента Олега Татарова про те, що Ситник є іноземним агентом та підриває державну безпеку, НАБУ взялося за розслідування відносно самого Татарова. Сьогодні в судовому порядку справу Татарова передали в СБУ.