ГоловнеПолітика

Наслідки змін клімату будуть гірші за пандемію — ООН

Наслідки глобального потепління можуть виявитися гіршими від наслідків пандемії COVID-19. Про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерреш на церемонії в рамках паризького Форуму світу.

«Наука вкрай зрозуміла: якщо ми не зможемо виконати намічені цілі (щодо зниження шкідливих викидів, — ред.), наслідки COVID-19 для економіки і суспільства потемніють порівняно з тим, що може принести кліматична криза. Нам треба подвоїти зусилля для відновлення економіки, щоб повернутися на шлях виконання Цілей сталого розвитку», — сказав Гутерреш.

Він додав, що «натхненний зростаючою кількістю країн, які оголошують про прихильність досягнення нульових шкідливих викидів».

«Євросоюз заявив про намір стати першим континентом з нульовим балансом викидів вуглецю і пов’язав дії щодо відновлення від пандемії з цією необхідністю», — продовжив Гутерреш.

Генсек ООН нагадав, що Великобританія, Японія і Республіка Корея, а також ще 110 країн заявили про намір досягти нульового балансу викидів вуглецю до 2050 року, а Китай — не пізніше 2060.

Раніше вчені заявили, що дві п’ятих рослин у світі можуть зникнути. Через глобальні зміни клімату багато видів рослин зникають ще до того, як їх встигають виявити і класифікувати фахівці.