Прогрес

Наука пояснює, чому ви не можете зупинитися, коли їсте чипси

При цьому експерти вважають, що сіль не варто називати «білою смертю”.

Натрій, більше відомий на кухні як харчова кухонна сіль, спільно з калієм забезпечує транспорт речовин, необхідних для правильного функціонування кожної клітини. Ці два мінерали, що знаходяться на різних сторонах клітинної мембрани, мають бути в постійній рівновазі. Тому у жодному разі не можна відмовляти собі в споживанні солі. Інша справа, що в цьому слід знати міру, інформує Ukr.Media.

В середньому для нормального функціонування організму людині потрібно 1,5 грама натрію в день (це близько 4 грамів кухонної солі). При цьому медики Каролінгського університету підрахували, що житель розвиненої країни в середньому споживає 2-3 чайні ложки солі щодня, перевищуючи рекомендовану норму в кілька разів.

Найнебезпечнішими продуктами, що призводять до надлишку споживання солі, можна вважати ті ж чипси, в яких багато натрію, але немає, наприклад, селену. А мозок людини влаштований так, що він буде сигналізувати про голод до тих пір, поки не отримає всі необхідні для організму поживні речовини. Саме тому так складно зупинитися, поїдаючи чипси.

При нестачі або, навпаки, великій кількості солі порушується проникність мембран, що призводить до неправильної роботи клітин. Ще натрій виводить з клітини токсини і шлаки, є важливим компонентом крові і лімфи, входить до складу шлункового соку, який необхідний для перетравлення білків, і потрібен для правильної роботи нервів і скорочення м’язів.

Так що абсолютно неправильно називати сіль «білою смертю», вважають фахівці. Без натрію організм не зможе нормально функціонувати.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net