ГоловнеПолітика

Названа дата Ради асоціації Україна — ЄС

Рада асоціації Україна — ЄС збереться на засіданні 11 лютого 2021 року, хоча спочатку воно планувалося на грудень 2020 року. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє прес-служба Кабміну.

Відзначається, що таке рішення прийняли в ході онлайн-зустрічі представників України з головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем і єврокомісаром з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї.

«Сторони домовилися провести чергове засідання Ради асоціації в Брюсселі 11 лютого 2021 року», — наголошується в повідомленні.

За словами прем’єра, Україна очікує від засідання Ради асоціації узгодження спільних кроків для практичного втілення домовленостей саміту Україна — ЄС, зокрема, поновлення параметрів поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі.

Також у комюніке відзначають, що сторони домовилися «докласти зусиль» для підписання під час засідання Ради асоціації угоди про спільний авіаційний простір, відому також як угоду про «відкрите небо».

Нагадаємо, Євросоюз відклав проведення Ради асоціації Україна — ЄС, яке мало відбутися восьмого грудня в режимі онлайн.

Раніше у щорічному звіті Євросоюзу про реалізацію асоціації в Україні говорилося про те, що Україна продовжує реалізовувати програму реформ і є ряд позитивних зрушень. У звіті описується реалізація Україною реформ за останній рік відповідно до Угоди про асоціацію Україна — ЄС, яка набрала чинності в 2017 році.