ГоловнеСвіт

Нідерланди посилюють правила в’їзду в країну

У Нідерландах з 29 грудня посилюють правила в’їзду в країну. Тепер авіапасажири, які прибувають, зобов’язані надати негативний тест на COVID-19, зроблений не раніше, ніж за три дні до вильоту. Про це повідомляє Reuters.

«Люди, котрі приїжджають, в тому числі з країн ЄС, зобов’язані мати при собі негативний тест ПЛР, зроблений не менш ніж за 72 години до прибуття», — заявив міністр охорони здоров’я Нідерландів Уго де Йонге.

Він уточнив, що пасажири, які не матимуть результатиів тесту на руках, не будуть допущені на борт.

Крім того, мандрівникам, які прибувають в Нідерланди, пропонується пройти десятиденний карантин, навіть якщо перед від’їздом у них був негативний результат тесту на COVID-19.

У Нідерландах також розглядають можливість введення аналогічної вимоги для будь-яких інших форм комерційних пасажирських перевезень, включаючи автобуси, пороми і потяги.

За весь час пандемії в світі виявлено понад 78 млн випадків зараження коронавірусом, з них понад 1,7 млн ​​- з летальним результатом.

Раніше новий штам коронавірусу був зафіксований в таких країнах, як Великобританія, Нідерланди, Данія, Австралія і Італія. Також повідомлялося про схожу мутацію вірусу в ПАР.

МОЗ рекомендує українцям не відвідувати країни, в яких виявили новий штам коронавірусу, в першу чергу Великобританію.