Світ

Німці виплатили мільйони євро за евакуацію через коронавірус

Федеральний уряд Німеччини отримав 2,7 млн ​​євро компенсацій від туристів, які відпочивали за кордоном і яких довелося вивозити на батьківщину у зв’язку з пандемією коронавірусу. Про це повідомила газета Bild з посиланням на МЗС ФРН.

Зовнішньополітичне відомство Німеччини з березня по квітень цього року за допомогою чартерних літаків евакуювало в ФРН 240 тисяч відпочивальників. Останній такий літак 24 квітня доставив додому 157 громадян Німеччини з південноафриканського Кейптауна. Після цього людей до Німеччини стали повертати поодинці або невеликими групами.

На ці цілі було потрібно майже 94 млн євро. З цієї суми близько 47 млн ​​євро будуть компенсовані федеральному бюджету Німеччини за лінією ЄС.

Водночас ще 47 млн ​​євро повинні виплатити самі туристи, в зв’язку з чим були розіслані тисячі рахунків. Так, за даними МЗС ФРН, за вивезення з Канарських островів доведеться заплатити 200 євро, з країн Карибського басейну — 500 євро, а з Австралії і Нової Зеландії — по 1000 євро.

Зазначено, що термін оплати за «дуже великою кількістю повідомлень» ще не закінчився.

Раніше ЗМІ повідомили, що українець на відпочинку в Туреччині раптово захворів на коронавірус і помер. Тепер його сім’я не може репатріювати тіло в Україну.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net