Світ

Німеччина готується пом’якшити карантин

Планується, зокрема, відкриття всіх магазинів у країні, незалежно від їх розміру, та повернення дітей у школи.

Уряд Німеччини підготував низку послаблень карантину, який буде в середу, 6 травня, обговорюватися з головами федеральних земель, повідомляє DPA.

Згідно з проектом рішення, федеральний уряд хоче зберегти заборону на великі публічні заходи, включаючи фестивалі і спортивні заходи, принаймні, до кінця серпня.

Берлін також підтримує відкриття всіх магазинів по всій країні, незалежно від їх розміру, на основі строгих правил гігієни і соціального дистанціювання.

Крім того, Федеральний уряд планує, що всі школярі по всій країні повернуться в класи поетапно до літніх канікул під строгими інструкціями щодо забезпечення безпеки дітей.

Уряд повинен схвалити повернення професійних футбольних ігор у Бундеслізі і другій Бундеслізі, яким передуватиме двотижнева карантинна міра, можливо, тренувальний збір.

Передбачувана дата початку ігор, які проходитимуть без глядачів, — 15 або 21 травня, хоча точна дата залишається відкритою.

Згідно з проектом, федеральний уряд хоче передати відповідальність за додаткове пом’якшення обмежень регіональним урядам федеральних земель.

Нагадаємо, в кінці квітня Німеччина заборонила закордонні поїздки ще на шість тижнів.

Також нещодавно експерти заявили, що економіка Німеччини занурюється у важку рецесію у зв’язку з пандемією.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net