ГоловнеСоціум

Німеччина і Франція закрили перельоти з Британією

Через виявлений у Великобританії новий штам коронавірусу, який дуже швидко поширюється, Німеччина і Франція слідом за іншими європейськими країнами заборонили пасажирське повітряне сполучення з острівною державою, пише Deutsche Welle

Міністерство транспорту ФРН зазначає, що заборона почне діяти з понеділка, 21 грудня, і триватиме як мінімум до 31 грудня. Винятки будуть зроблені тільки для вантажних літаків.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини також наказало поліції негайно почати перевірки пасажирів з Великобританії і Південно-Африканської республіки, де також був виявлений новий штам коронавірусу.

21 грудня уряд країни розгляне можливість введення подальшої заборони для повідомлення з Південно-Африканської республікою, яке може почати діяти з 1 січня.

Керівництво Франції ухвалило у неділю, 20 грудня, рішення зупинити на 48 годин прийом авіарейсів з Великобританії. Як повідомляє Sky News, представник французького уряду оголосив, що заборона набуде чинності з опівночі 21 грудня.

Нагадаємо, що за межами Великобританії новий штам коронавірусу був виявлений в Данії, Нідерландах та Австралії. З огляду на це Всесвітня організація охорони здоров’я закликає Європу посилити підходи до контролю і запобігання поширенню вірусу.

Через виявлення нового штаму коронавірусу в Великобританії можуть ввести тривалий локдаун.