Соціум

Німецький університет роздасть по €1,6 тисячі неробам

Університет образотворчих мистецтв у німецькому місті Гамбург збирається надати «гранти на неробство» громадянам, які готові нічого не робити. Розмір стипендії становить 1,6 тисячі євро. Будуть відібрані три людини, пише The Guardian.

Бажаючим отримати грант слід до 15 вересня надати візуальну презентацію і переконати журі, що їх сфера «активного байдикування» важливіша за інших.

Слід відповісти на питання: «Що ви не хочете робити? Як довго ви не хочете це робити? Чому не робити це так важливо? Чому ви — найкращий кандидат?».

Як зазначив автор ініціативи Фрідріх фон Боррис, нічого не робити не так вже й легко.

«Якщо ви пообіцяєте взагалі не рухатися протягом тижня, це буде вражаюче. Якщо ви ставите собі за мету не рухатися і не думати — ще краще», — розповів Боррис.

Він також додав, що цей експеримент має серйознішу мету: «Як перевернути з ніг на голову суспільство, побудоване навколо перемог і досягнень».

Нагадаємо, що в Німеччині роздадуть гроші просто так. Протягом трьох років обраним жителям країни будуть виплачуватися безоплатні допомоги в рамках дослідження.

Ми писали до цього, що ООН склала посібник з порятунку світу для ледарів. Будь-яка людина в змозі змінити життя на планеті на краще, не встаючи з дивана.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net