ГоловнеЕкономіка

Новий український лоукостер виходить на ринок авіаперевезень

На ринку з’явиться ще одна українська лоукост-авіакомпанія. Про це повідомляє Mintrans у понеділок, 23 листопада.

Компанія під назвою Bees Airline базуватиметься в аеропорту Київ (Жуляни) і має намір працювати у двох сегментах: чартерні перевезення та лоукост. При цьому останні компанія хоче почати на регулярній основі у квітні 2021 року — це і стане повноцінною датою старту роботи перевізника.

У той же час ціни на квитки у Bees Airline поки не коментують.

Відзначається, що перші рейси будуть чартерними і попрямують у Єгипет. Залежно від терміну отримання ліцензії, політ може відбутися на новорічні свята. Також серед можливих літніх напрямків розглядається Батумі, Грузія.

Bees Airline володіє двома Boeing 737-800, взятими в лізинг. Ще два компанія планує прийняти в наступному році, а в 2022 році має намір розширитися до шести літаків у парку.

Авіаперевізник уже підписав два договори з турагентствами для чартерних перевезень. Одне з них — Tez Tour Ukraine, яким володіє співвласник Bees Airline Сергій Буртин. Уже було інвестовано більше $1 млн, а операційний прибуток очікують через два роки.

Нагадаємо, що в ЄС є три сценарії відновлення авіапольотів. У найгіршому випадку обсяги пасажирських авіаперевезень 2019 року відновляться не раніше 2029 року.

Також повідомлялося, що Fly Emirates на рік залишила співробітників без зарплати. У дні неоплачуваної відпустки компанія продовжить надавати житло, медичні страховки й інші бонуси.