Аналітика

ОПЕК+ погіршило прогнози щодо попиту на нафту

У 2021 році попит на нафту зросте на 6,2 млн барелів на день, що на 0,3 млн барелів менше, ніж прогнозувалося раніше. Відповідний прогноз зробили члени об’єднання ОПЕК+, повідомляє Reuters.

«Очікується, що в 2021 році попит на нафту зросте на 6,2 млн барелів на день у річному обчисленні, що є переглядом у бік зниження на 0,3 млн барелів на день, порівняно з оцінкою минулого місяця», — йдеться у звіті групи ОПЕК+.

Раніше об’єднання планувало з січня 2021 року збільшити видобуток нафти на 2 млн барелів на добу (близько 2% світового споживання). Однак, у зв’язку з погіршенням прогнозу, ОПЕК+ розглядає відстрочку збільшення обсягів видобутку.

За словами джерел Reuters в ОПЕК+, картель планує зберегти існуючі обмеження на видобуток нафти на рівні 7,7 млн ​​барелів на добу. Такий план розрахований на наступні три-шість місяців. Група також розглядала можливе скорочення видобутку до 5,7 млн ​​барелів на добу в січні.

Раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія, а також інші члени ОПЕК обговорюють подальше скорочення видобутку нафти на тлі зростання поширення коронавірусної інфекції.