Аналітика

Опитування показало ставлення українців до відкриття ринку землі

Якби референдум про продаж землі відбувався у найближчий тиждень, 26% проголосували б «за».

Опитування КМІС, проведене з 7 по 11 квітня, показало ставлення українців до відкриття ринку землі.

Так, всього лише 26% респондентів підтримали голосування Верховної Ради за закон про продаж землі. Серед опитаних 60% висловилися проти цього рішення.

Якби всеукраїнський референдум щодо продажу землі сільськогосподарського призначення проходив у найближчий тиждень, 26% тих, хто взяв би учать у голосуванні, проголосували б за продаж землі; 74% — проти продажу землі.

Також КМІС дізнався думку українців стосовно співпраці з Міжнародним валютним фондом. Так, 46% відсотків опитаних вважають, що зараз краще не співпрацювати з Фондом і не отримувати нові кредити, інші 32% підтримують вектор співпраці з МВФ.

Ще 22% респондентів було складно визначитися з відповіддю.

Опитування проводилося з 7 по 11 квітня 2020 року методом CATI (телефонного інтерв’ю) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Дослідження провели серед 2000 респондентів у віці від 18 років. До вибірки не включаються території, що тимчасово не контролюються владою України — АР Крим, окремі райони Донецької і Луганської областей.

Як повідомлялося, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон про ринок землі. Зараз його передано на підпис президенту.

Відзначимо, що в оновленому держбюджеті на 2020 рік заклали гроші від МВФ.