Здоров’я

Основні причини, чому вегани відмовляються вживати мед

Чому веганам заборонено їсти мед.

Про веганство написано чимало, але нерідко можна зустріти правило, за яким веганам заборонено вводити в раціон мед. Чому ж так? На це є кілька причин, інформує Ukr.Media.

І перша заборона полягає в тому, що бджіл пасічники нещадно експлуатують. Як і курей і корів, і іншу живність. Крім цього, їм створюють нестерпні умови утримання, з ними здійснюють генетичні маніпуляції, транспортують, піддаючи стресу. Та й самі вулики створені так, щоб легко відбирати в них мед.

Також при зборі меду саме бджоли нерідко отримують рани та гинуть, так і при відкачуванні продукту бджільництва — багато бджолярів проявляють необережність. Страждають крила і лапки комах, а якщо пасічник обкурює вулик — страждає нюхова система комахи. Плюс до всього, нерідко у сім’ї забирають частину потомства — як на продаж, так і для підвищення якості меду.

Третя причина — бджолині матки проживають на пасіці тільки частину власного природного життя. І все тому, що бджолині сім’ї штучно експлуатують, при цьому вельми інтенсивно. Це знижує тривалість їх життя. Наприклад, в природних умовах матка може прожити до 6 років, в той же момент, як на пасіках — не більше 1 — 1.5 років.

Бджолам також необхідний для життя мед. Так вони збирають мед не просто за примхою людини — для комах це продукт харчування. Виготовлений мед з нектару і пилку, містить в собі масу корисних компонентів, так необхідних для життя комах, особливо взимку. А люди замінюють його на цукор — це вбиває комах.

Відмовляються від меду вегани й з причини того, що комахи працюють цілодобово — це вимотує їх. Тому вегани принципово не їдять мед — таким чином, вони шанують працю цих маленьких трудівників.

Смерть кожної бджоли — стосується кожного з нас. За результатами наукових праць багатьох вчених — якщо вони на планеті зникнуть повністю, то нікому буде запилювати рослини, квіти. Відповідно вони просто зникнуть через деякий час. Але справжня проблема полягає в нестачі білка в раціоні комах, а винуватці — пасічники, які забирають мед.

Так і просто для людини — це легкий спосіб збирати багаті «врожаї» цінного продукту. При зборі меду пасічники окурюють пасіку — це, мовляв, заспокоює комах, завдає їм менше шкоди та стресу. Але це не так. Дим у даному разі — це імітація лісової пожежі, спонукання збирати ще більше меду. Це свого роду вигода людини від природи. Але все це суперечить нормам і правилам природи.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net