Men's & Women's

Папа Римський пересів на водневого «японця»

Папі Римському Франциску подарували новий автомобіль для проведення публічних заходів. Ним стала Toyota Mirai, яку попередньо тюнінгували відповідно до вимог автопарку «папамобілів», передає ru.motor1.com.

Машина була передана Франциску в якості подарунка від концерну Toyota і католицьких єпископів Японії. Церемонія вручення відбулася в резиденції понтифіка у Ватикані.

Під час переробки Toyota Mirai позбулася частини даху, замість нього встановили ковпак з куленепробивним склом, у центрі якого знаходиться крісло. Поруч з ним — поручні, щоб Папа міг триматися, вітаючи людей в той час, коли машина рухається. На фотографіях також видно вбудовані в кузов автомобіля розкладні сходи.

У технічному оснащенні змін немає: машину приводить в рух вихлоп силової установки, заснованої на електромоторі. Авто має потужність 152 к.с. і живиться водневими паливними елементами, енергією отриманої в результаті електрохімічної реакції.

У цілому ж автопарк Папи Римського не відрізняється розкішшю, у нього входять кросовер Dacia Duster, пікап Nissan NP300 Hardbody, а також універсал Škoda Rapid.

Зате більш дорогі автомобілі, які він часто отримує в подарунок, продаються з аукціону, а гроші йдуть на благодійні потреби. Більш того, Папа сильно засмучується, дізнавшись, що хтось із священиків їздить на розкішних транспортних засобах.