Політика

Парламент призначив Шмигаля прем’єр-міністром

Главою уряду став віце-прем’єр, міністр розвитку громад і територій України Денис Шмигаль.

Верховна Рада в середу, 4 березня, 291 голосом призначила прем’єр-міністром України Дениса Шмигаля, який до цього обіймав посаду віце-прем’єра, міністра розвитку громад і територій України.

Шмигаль під час виступу в Раді повідомив, що Кабмін, в першу чергу, повинен переглянути бюджет, особливо щодо пенсій, також врегулювати питання зарплат чиновників, погашення заборгованостей перед шахтарями і питання загрози коронавірусу. Він також підкреслив, що уряд продовжить працювати над завершенням війни на Донбасі і поверненням анексованого Криму.

Президент Володимир Зеленський, представляючи Верховній Раді Шмигаля, заявив, що його Кабінет Міністрів працюватиме «для людей».

«Я дійсно вважаю, що попередній уряд робив усе можливе, але сьогодні українцям потрібен уряд, який зробить неможливе», — сказав Зеленський.

Відзначимо, сьогодні Шмигаль подав декларацію кандидата на посаду прем’єра. Він задекларував близько 3,4 млн гривень зарплати за 2019 рік за період роботи на Бурштинській ТЕС, ДТЕК Східенерго і головою Івано-Франківської ОДА. Крім того, майбутній прем’єр зберігає велику суму готівкою.

Раніше Рада проголосувала за відставку прем’єра Олексія Гончарука, що також спричинило відставку всього складу Кабміну.

Як відомо, Шмигаль займав посаду віце-прем’єра, міністра розвитку громад і територій України.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net