Світ

Пасажирів в аеропортах Туреччини з початку літа тестуватимуть на COVID

В першу чергу правило торкнеться пасажирів, які прибувають в аеропорти основних туристичних регіонів, заявили в уряді.

Всіх іноземців і громадян Туреччини зобов’яжуть здавати тести на коронавірус у турецьких аеропортах. Про це заявив міністр культури і туризму країни Мехмет Ерсой, повідомляє Airport Haber.

«В першу чергу, правило (щодо тестування — ІФ) торкнеться аеропортів основних туристичних провінцій, включаючи Анталію, оскільки країна готується до поступового відновлення туризму. Мінохоронздоров’я країни займеться створенням спеціальних лабораторій в аеропортах, щоб тестувати пасажирів», — сказав Ерсой.

Тестувати на коронавірус будуть до проходження паспортного контролю. Взяття аналізів займе не більше 2-3 хвилин, щоб уникнути скупчення пасажирів, а результати будуть відомі через 5-6 годин. Якщо у туриста буде виявлено коронавірус, то він перебуватиме в ізоляції в номері готелю.

При цьому в готелях країни збережеться шведський стіл, хоча правила його сервірування зміняться через коронавірус: туристи не зможуть самі класти їжу на тарілки, це робитиме персонал у рукавичках і масках. Крім того, страви стоятимуть за скляними вітринами.

«Не варто тішити себе великими очікуваннями в цьому році, я думаю, що якщо відкриється 50-60% готелів країни, щоб прийняти туристів, це буде вже добре», — зазначив міністр в інтерв’ю газеті Haberturk.

Нагадаємо, що Туреччина вводить нові заходи безпеки для туристів через коронавірус. В країні запустили програму «Сертифікація здорового туризму», видача сертифікатів розпочнеться з червня.

Також повідомлялося, що Туреччина подолала пік коронавірусу. В країні найнижчий показник летальності від COVID по всій Європі. 6% від заражених — медики.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net