Економіка

Під час карантину змінився рівень споживання електроенергії

Міністерство енергетики поновило енергетичний баланс країни, який враховує зниження споживання електроенергії населенням і підприємствами.

За підрахунками Міністерства енергетики, споживання електроенергії в Україні у результаті карантинних обмежень скоротилося на 10%. Про це в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера на каналі Україна повідомила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.

У свою чергу, за словами Буславець, це призвело до зниження виробництва електроенергії.

«Електроенергія — це продукт, який на склад не покладеш. І його потрібно виробляти рівно стільки, скільки споживається. Тому нам було потрібно збалансувати саме генерацію згідно з реальним попитом. Ми виходили з того, щоб гарантувати безпеку поставок електроенергії нашим споживачам», — заявила Буславець.

Виконуюча обов’язки голови відомства також нагадала, що міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс України на 2020 рік, який передбачає загальне зменшення споживання електроенергії на 9,5%.

Також Буславець заявила, що тарифи на електроенергію в Україні залишаються найнижчими для населення серед найближчих країн.

«Тариф для населення у нас найнижчий серед європейських країн, навіть країн-сусідів: Росії, Грузії, Молдови, Білорусі. Найнижчий, якщо порівнювати із середньозваженою ціною — у чотири рази», — підкреслила Буславець.

Вона зазначила, що в Україні найнижчі тарифи для непобутових споживачів.

«Тобто для бізнесу і для промисловості, якщо порівнювати середньозважену ціну в європейських країнах, це майже вдвічі менше», — додала глава міністерства.

Раніше глава енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус заявив, що через зниження потужностей атомних електростанцій електроенергія в Україні подорожчала на 15%.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net