Політика

Почесний консул Республіки Вірменія у Тернополі: Крим це Україна

«До анексії Криму я відношуся як до анексії Криму. Я скажу як громадянин України — це анексія Криму — це агресія, це біль». Про це в інтерв’ю ternopoliany сказав почесний консул Республіки Вірменія Норік Геворкян.

«Вірменсьий народ так само думає. Дуже багато спекулюють на цьому, що Вірменія прийняла Крим як частину Росії, але це не так. Крим це Україна, а не Росія.

Читайте також: Голова вірменської молоді України виступив із закликом не піддаватися провокаціям (відео)

Висловлюючись на тему війни на сході Норік Геворкян сказав, що Це гібридна війна Росії з Україною.

«Це гібридна війна Росії з Україною. Моя думка — ми маємо справу з агресором. Росія це імперія. Вірменія — сьогоднішнє керівництво Вірменії веде вірменську політику, а не проросійську, як деякі вважають. В Україні деякі думають, що Вірменія знаходиться під впливом Росії, але це не так, так не можна судити та говорити. Хочу відзначити що українці та вірмени це братські народи. У нас є українська община у Вірменії є філія ТНЕУ в Єревані, де вчать українську мову та історію і в нас багаторічна спільна історія і не може бути у нас інших відносин крім братських. І ніякі заяви та події не можуть кардинально вплинути на наші позитивні та хороші стосунки між вірменами та українцями».