Соціум

Половина населення Землі користується соцмережами — дослідження

За рік глобальна аудиторія соцмереж збільшилася на 10,5%. Кожну секунду в соцмережі реєструється 12 осіб.

Світова аудиторія соціальних мереж подолала позначку в половину населення Землі. Про це йдеться у звіті Digital 2020 компаній We Are Social і Hootsuite.

За даними дослідження, на липень 2020 року глобальна аудиторія соцмереж досягла 3,96 млрд осіб, що становить 51% усього населення планети. При цьому інтернет-аудиторія у світі зросла на 8,2%, а унікальних користувачів смартфонів стало більше на 2,4%.

Серед жителів планети у віці старше 13 років акаунти в соцмережах є у 65%. Щодня їхня аудиторія збільшується на мільйон користувачів, що складає по 12 осіб на секунду.

На одного користувача в середньому припадає по 8,8 аккаунта на різних платформах. Щодня кожен користувач проводить у соцмережах 2 годині 22 хвилини. Також наголошується, що близько 40% людей використовують акаунти в робочих цілях.

Рейтинг найпопулярніших соцмереж очолює Facebook з 2,6 млрд користувачів у місяць. На другому місці опинилися YouTube і WhatsApp з 2 млрд користувачів. Instagram перевищив поріг у мільярд користувачів, а й LinkedIn — в 700 мільйонів. Twitter має 326 млн активних користувачів.

При цьому реальна аудиторія YouTube і Twitter може бути значно більшою за рахунок використання платформ незалогіненних користувачів.

Раніше повідомлялося, що TikTok випередив за заробітками YouTube і Netflix. Також Корреспондент.net писав про те, що японці запустили соціальну мережу без негативу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net