Світ

Президент Єгипту закликав військових готуватися до вторгнення в Лівію

Головними цілями втручання буде захист 1,2 тис. км західного кордону країни, а також відновлення стабільності в Лівії, заявив аль-Сісі.

Президент Єгипту Абдель Фаттах аль-Сісі закликав армію країни бути готовою до дій за кордоном. Він зазначив, що Каїр має право і повинен захищатися від «прямих загроз» і «терористичних ополченців і найманців», яких підтримують інші держави. Про це в неділю, 21 червня, повідомляє Інтерфакс.

«Будьте готові виконати будь-яку місію тут, всередині наших кордонів — або, якщо це необхідно, за межами наших кордонів», — звернувся аль-Сісі до військових.

Раніше Єгипет виступив з ініціативою про припинення вогню в Лівії, запропонувавши створити обрану керівну раду.

Відомо, що в Лівії протягом тривалого часу паралельно існують два органи виконавчої влади: визнаний ООН Уряд національної згоди, який перебуває в Тріполі, і тимчасовий кабінет Абдалли Абдуррахмана аль-Тані, який діє на сході країни і підтримується Лівійською національною армією Халіфи Хафтара.

Раніше сили Уряду національної згоди Лівії почали нову наступальну операцію проти підрозділів Лівійської національної армії Халіфи Хафтара.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net