Здоров’я

Результати дослідження показали що каша на сніданок може знизити ризик інсульту

За словами медиків, вона знижує ризик інсульту на 4%.

Фахівці з Данії рекомендують замінити традиційний для багатьох сніданок у вигляді яєчні або бутербродів на вівсяну кашу, інформує Ukr.Media.

Вчені провели експеримент за участю 55 тисяч осіб. Вік кожного добровольця становив близько 55 років. Більшість учасників експерименту вживали на сніданок кілька яєць, пару скибочок білого хліба і йогурт. Лише деякі їли на сніданок вівсяну кашу.

Експерти спостерігали за цими людьми протягом 13 років. За цей час у 2 260 людей стався інсульт. Як з’ясували експерти, у тих, хто снідав вівсянкою, ризик інсульту був на 4% нижчий, ніж у тих, хто віддавали перевагу для першого приймання їжі хлібу або яйцям.

Фахівці відзначають, що користь у даному разі має лише та вівсянка, яку необхідно варити. Каші швидкого приготування для здорового харчування не годяться.

Якщо ж вам не подобається прісна страва, вівсянку можна комбінувати з фруктами, ягодами, горіхами та рослинним молоком. Проте від цукру варто відмовитися.

І пам’ятайте: вівсянка — це повноцінний і ситний сніданок, який позбавить вас від необхідності перекусів до обіду. Вона допоможе контролювати свій апетит і вагу, тому, що забезпечує відчуття ситості на більш тривалий термін, ніж, скажімо, борошняні вироби та яєчня.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net