Соціум

Рятувальники запустили по всій країні автомобілі з гучномовцями

На кожну область припадає до двох десятків автомобілів, які їздять вулицями й інформують громадян про карантин.

У кожному регіоні України рятувальники запустили автомобілі з гучномовними пристроями, які транслюють аудіозвернення із закликом дотримуватися правил захисту від коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Так, у Миколаївській області рятувальники на 21 машині попереджали жителів мікрорайону Намив і Соляні обласного центру, а також у містах Вознесенськ, Баштанка, Нова Одеса, Южноукраїнськ.

На Закарпатті курсують 15 автомобілів центральними вулицями обласного та районних центрів. На території Буковини залучено 13 автомобілів, з них 2 — у Чернівцях і 11 — у районах області.

Для інформування жителів Кіровоградщини залучено 22 автомобілі: по одному в кожному районі області та 2 авто — у Кропивницькому.

У Києві курсує вісім автомобілів, а на території Сумської області в 18 адміністративних районах було задіяно 19 одиниць техніки для здійснення оповіщення.

У Донецькій області інформування здійснюється 13 екіпажами ДСНС, а на Луганщині — 5.

Для оповіщення населення Прикарпаття залучено 16 автомобілів. У Тернопільській області працює 18 екіпажів, які здійснюють інформування населення про заходи безпеки в умовах карантину.

У Житомирській області 20 одиниць техніки курсують вулицями міст і районів, біля продуктових магазинів, аптек і т.д. А жителів Полтавської області рятувальники інформують на 29 автомобілях, з яких лунають аудіозвернення.