Політика

СБУ має намір продовжити блокування веб-ресурсів РФ

Іван Баканов пропонує продовжити блокування не тільки ВКонтакте і Однокласники, але і ряд інших російських веб-ресурсів.

Глава Служби безпеки України Іван Баканов пропонує продовжити санкції не тільки проти російських соцмереж, але і проти російських веб-ресурсів і програмних продуктів. Відповідну пропозицію він вніс на розгляд РНБО, повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, глава СБУ запропонував продовжити санкції не тільки проти ВКонтакте і Однокласники, а й проти Яндекс, Mail.ru, Доктор Веб, Касперський, 1С та Парус.

«Сьогодні ми не просто захищаємо українських громадян від фейків та інформаційних вкидань з російських соцмереж, але і піклуємося про кібербезпеку для представників бізнесу, державних і освітніх установ. Адже будь-який російський поштовий сервіс або антивірус можуть використовувати на шкоду Україні. Тому треба мінімізувати ризики. Блокуючи такі ресурси і програми, ми піклуємося про безпеку країни в цілому», — заявив Баканов.

Також голова СБУ запропонував створити і забезпечити функціонування в Україні Єдиного реєстру програмного забезпечення, дозволеного для використання в державних інформаційно-телекомунікаційних системах.

«На думку кіберспеціалістів СБУ, це дасть можливість обмежити закупівлі і використання забороненого програмного забезпечення і створить сприятливі умови для розвитку вітчизняної ІТ-сфери», — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, в Мінкульті хочуть продовжити блокування російських соцмереж.

Нагадаємо, в травні 2017 року набрав чинності указ президента Порошенка про блокування російських соцмереж і деяких ЗМІ.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net