Соціум

Семирічна канадка піднімає штангу до 80 кг

Семирічна Рорі ван Ульфт піднімає вагу, втричі більшу від її самої, і претендує на звання найсильнішої в дівчинки в світі. Про це 9 грудня повідомило видання Daily Mail.

Зазначається, що Рорі піднімає в ривку до 32 кілограмів, у поштовху — до 42 кілограмів, може присідати зі штангою вагою 61 кілограм і виконувати станову тягу з вагою до 80 кілограмів.

Дівчинка почала займатися важкою атлетикою в п’ять років і присвячує тренуванням чотири години на тиждень. Але більше її захоплює гімнастика, якій вона приділяє по дев’ять годин на тиждень.

«Я волію гімнастику замість важкої атлетики, тому що в гімнастиці мені не потрібно нічого піднімати над головою», — поділилася Рорі.

При цьому вона зазначила, що пишається собою, коли їй вдається підняти нову вагу.

«Мені подобається ставати сильнішою. <…> Я не думаю про те, що було раніше або що буде після. Я ні про що не думаю. Я просто очищаю свій розум і роблю це», — розповіла дівчинка.

Нещодавно ван Ульфт стала наймолодшою ​​чемпіонкою США з важкої атлетики серед юніорів до 11 і 13 років у ваговій категорії до 30 кілограмів.

«Судячи з її коефіцієнтів Сінклера, Рорі не тільки найсильніша семирічна дівчинка в світі, але і, дуже ймовірно, найсильніша семирічна дівчинка або хлопчик в історії, про результати яких є достовірні дані», — наголосив її батько Каван ван Ульфт.

Він додав, що за безпекою дитини при піднятті важких предметів стежать досвідчені тренери. Також вона перебуває під наглядом сімейного лікаря та педіатра.