ГоловнеПолітика

Сертифікаційна компанія відмовилася продовжувати роботи з Nord Stream-2

Сертифікаційна компанія DNV GL відмовилася від співпраці з проектом Північний потік-2. Таке рішення компанія прийняла через загрозу санкцій США, повідомляє Інтерфакс.

«Державний департамент США опублікував нове роз’яснення щодо Акту про захист енергетичної безпеки Європи (PEESA). Відповідно до цих нових рекомендацій ми вважаємо, що діяльність DNV GL зі здійснення контролю за суднами з обладнанням, що обслуговує проект Північний потік-2, підлягає санкціям. Тому DNV GL припинила надання послуг, які можуть підпадати під дію PEESA. DNV GL реалізує надійну програму відповідності нашої діяльності всім відповідним стандартам і законам, включаючи санкції», — повідомили в компанії.

При цьому раніше Данське енергетичне агентство ухвалило, що Nord Stream 2 може найняти будь-яку третю сторону, яка зможе надати сертифікат відповідності, який підтверджує, що побудовані об’єкти відповідають чинному законодавству.

DNV GL залучили до проекту для перевірки безпеки і технічної цілісності цієї трубопровідної системи. У підсумку компанія повинна була видати газопроводу сертифікат.

Нагадаємо, будівництво Північного потоку-2 зупинилося майже рік тому через санкції США. А нові обмеження Вашингтона, які повинні прийняти найближчим часом, можуть «поховати» проект.