Здоров’я

Щільний сніданок допомагає швидше спалювати калорії та позбутися від зайвих кілограмів

Після ранкового приймання їжі збільшується швидкість метаболізму.

Люди, які вживають щільний сніданок спалюють згодом у два рази більше калорій, ніж ті, хто не приділяє увагу ранковому прийманню їжі. До такого висновку дійшли дослідники з Нью-Йорка, інформує Ukr.Media.

Чергове дослідження показало справедливість приказки про те, що сніданок потрібно з’їсти самому, а вечерю віддавати ворогові. Якщо люди налягають на щільний сніданок, то протягом дня вони спалюють у два рази більше калорій, у порівнянні з тими, хто надає перевагу вечері.

Протягом трьох днів учені спостерігали за 16 чоловіками, які дотримувалися низькокалорійного сніданку і висококалорійної вечері й навпаки. Саме висококалорійний сніданок був пов’язаний зі зниженням голодних спазмів і зменшенням кількості солодощів, які людина поглинала протягом дня. Після щільного сніданку збільшувалася швидкість метаболізму або спалювання калорій.

Цей показник зростав у два з половиною рази сильніше після щільного сніданку, ніж після рясної вечері. Йдеться про процес термогенезу, що викликається харчуванням. З його допомогою визначається, наскільки добре організм метаболізує їжу. Показники термогенезу відстежувалася у всіх учасників експерименту, поряд з рівнем голоду, цукром в крові, а також тягою до солодкого.

При цьому сніданок з низькою кількістю калорій частіше спонукав людей тягнутися до різного роду перекусу і солодощів протягом дня, і ці ж люди вживали великі за розміром порції на вечерю. Відмова від сніданку уповільнювала метаболізм і посилювала голодні спазми. Автори дослідження нагадують, що багато охочих схуднути пропускають сніданки. Дана практика неправильна, цим людям краще відмовлятися від вечірнього приймання їжі, або робити його найменш калорійним.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net