Соціум

Щоб зменшити залежність людей від телефонів Google розробила спеціальний конверт

Додаток під назвою Envelope перетворить смартфони Google в монохромний телефон. Його можна доповнити ще й реальним конвертом для смартфона.

Багато користувачів проводять занадто багато часу зі своїми гаджетами. Щоб дати людям дієвий засіб для цифрового детоксу, в Google розробили додаток під назвою Envelope («Конверт»). Він перетворює смартфон в чорно-білий девайс, з якого можна лише дзвонити та робити знімки. На даний момент Envelope підтримується тільки для Pixel 3a, інформує Ukr.Media.

«Оскільки технології стають невіддільною частиною нашої діяльності, вони можуть іноді відволікати нас від самих важливих речей. Ми прагнемо допомогти кожному за допомогою інструментів, необхідних для розвитку почуття цифрового щастя. У фокусі повинно залишатися реальне життя, а не технології», — так анонсували новинку в компанії.

Саме незвичайне в Envelope те, що додатково до установки програми на смартфон користувачі можуть скористатися цим конвертом для поліпшення цифрового детоксу. У нього є прорізи для портів і сканера відбитків пальців, а також надруковані зверху цифри набору. Конверт потрібно роздрукувати по PDF-кресленню, зібрати та покласти телефон всередину.

Основна ідея Envelope в тому, щоб людина змогла якомога довше протриматися без повнофункціонального смартфона, не виймаючи його з конверта. Такий підхід зберігає основну функцію телефону, при цьому робить користування гаджетом досить незручним, щоб людина відволікався на нього як можна менше.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net