Men's & Women's

Шмигаль заявив про дискримінацію жінок на ринку праці в Україні

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає необхідною подальшу роботу для досягнення фактичної гендерної рівності на ринку праці в Україні. «На жаль, у нашому суспільстві роботодавці все ще дискримінаційно ставляться до працівників-жінок. Міністерство соціальної політики зазначає, що лише в питанні заробітної плати це призводить до розриву в розмірі до 25 відсотків», — сказав Шмигаль на четвертому Українському жіночому конгресі «Від можливостей до реальних змін», в якому він узяв участь через відеозв’язок.

За його словами, жінки недоотримують чверть зарплати через упередженість керівників, поділ професій на чоловічі й жіночі, «декрет, вік, зовнішність і навіть характер». Глава уряду наголосив, що для фактичного досягнення рівності можливостей жінок і чоловіків на ринку праці в Україні необхідна ще серйозна робота, хоча юридично ці права і закріплені в законодавстві.

Як зауважив прем’єр-міністр, наявні факти дискримінації жінок в Україні заважають усім громадянам країни стати більш заможними та успішними. «Розширення прав і можливостей та досягнення рівноправності має суттєвий позитивний вплив на всі сфери і сприяє економічному зростанню країни загалом», — резюмував Шмигаль.