Світ

Швеція змінила підхід до тестування

До недавнього часу тести на коронавірусну інфекцію в Швеції робили тільки для тих пацієнтів, які потрапляли в категорію «важкі».

Влада Швеції ухвалили рішення безкоштовно тестувати на коронавірус всіх, у кого виявлені симптоми захворювання, заявив міністр фінансів країни Пер Болунд. Про це повідомляє РИА Новости.

«З цього моменту всі люди з симптомами зможуть безкоштовно здати тест на COVID-19. У разі позитивного результату почнеться робота з відстеження контактів. Всі витрати бере на себе держава, незалежно від того, входить людина в пріоритетну групу чи ні», — заявив Болунд.

На безкоштовне тестування всіх підозрілих випадків уряд Швеції виділив додатково 1 млрд крон (близько 100 млн євро).

До сих пір безкоштовно тестували на коронавірус тільки медиків і пацієнтів у важкому стані. Пізніше в пріоритетний список внесли працівників критично важливих для суспільства галузей, поліцейських і пожежників.

Число смертей від COVID-19 в Швеції виявилося досить високим — померло понад 4,5 тисячі осіб. Кількість виявлених випадків зараження перевищило 40 тисяч, що для 10-мільйонної Швеції є відчутною втратою.

Значне число померлих в Швеції становлять пожильці будинків престарілих — до недавніх пір їх практично ніяк не захищали від зараження коронавірусом, за винятком загальних рекомендацій уряду до родичів «розумно скоротити спілкування».

Раніше повідомлялося, що відмова влади Швеції від введення карантину для запобігання епідемії коронавірусу не була помилковим рішенням.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net