ГоловнеПолітика

США об’єднують свої армії в Європі і Африці

Міноборони США оголосило про об’єднання армії США в Європі і армії США в Африці в єдине командування. Про це йдеться в прес-релізі командування.

Як заявили в Пентагоні, нова організація, відома як армія США в Європі і Африці, підвищить здатність збройних сил вирішувати африканські і європейські стратегічні та оперативні завдання. Об’єднання дозволить також підвищити маневреність і здатність перекидати сили і засоби з одного театру військових дій на інший для підтримки як африканського, так і європейського командування США.

Об’єднаною організацією буде командувати недавно підвищений на посаді генерал Крістофер Каволі.

«Це не просто консолідація штаб-квартири, це консолідація можливостей по всьому театру», — сказав Каволі.

За його словами, європейський і африканський театри нерозривно пов’язані.

«Їхня тісна географія і економічні зв’язки означають, що питання регіональної безпеки охоплюють обидва континенти», — додав він.

Структура армії США в Європі і Африці за останній рік сильно змінилася. У лютому департамент Сухопутних військ оголосив про відновлення діяльності V корпусу з передовим штабом в Європі.

Як тільки V корпус буде повністю готовий до виконання місії, він зосередиться на Європі й візьме на себе оперативні і тактичні функції армії США в Європі та Африці.

Очікується, що консолідація буде завершена до кінця 2022 фінансового року.

Раніше глава Пентагону закликав завершити всі війни за участю США. За його словами, американські військові кампанії суперечать тому, за що боролися предки.

А минулого тижня в Польщі розпочало роботу передове командування Корпусу сухопутних сил США.