Світ

США продадуть Україні катери і техніку на $600 млн

Держдеп затвердив контракт на передачу Києву 16 патрульних катерів Mark VI, а також супутніх озброєнь і військової техніки.

Влада США затвердила продаж Україні 16 патрульних катерів Mark VI, супутніх озброєнь і військової техніки на загальну суму близько 600 мільйонів доларів. Про це повідомило Агентство з оборонного співробітництва і безпеки США, що входить у структуру Пентагону.

Відповідно до національного законодавства дозвіл на можливу поставку видав Держдепартамент США й американська адміністрація офіційно повідомила про це Конгрес.

Відзначається, що український уряд зробив запит на придбання 16 патрульних катерів Mark VI; 32 легких гармат MSI Seahawk A2; 20 оптико-електронних та інфрачервоних радарів; 40 гармат MK44, засобів зв’язку тощо.

У Пентагоні підкреслили, що виконання контракту відповідає інтересам «зовнішньої політики і національної безпеки США».

При цьому зазначено, що Україна є партнером США, який сприяє «політичній стабільності та економічному прогресу в Європі», а пропонована угода зміцнить здатність країни «відбивати поточні і майбутні загрози».

Завдяки катерам Україна отримає можливість «краще захищати територіальні води та інші інтереси на морі».

У Міноборони США впевнені, що угода «не змінить базовий військовий баланс у регіоні».

Раніше повідомлялося, що США передали Україні військове обладнання на більш ніж 60 мільйонів доларів, включаючи протитанкові ракети Javelin.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net