Соціум

Стало відомо, коли запрацює метрополітен в Києві

Метрополітен не зможе відразу перевозити всіх громадян. Спочатку в метро їздитимуть тільки ті жителі міста, які мають спецпропуск.

Відновлення роботи метро в Києві відбудеться тільки через 30 днів після закінчення карантину. Про це повідомляє Київський метрополітен у своєму Telegram-каналі.

На підприємстві нагадали, що в рамках плану виходу України з карантину передбачено п’ять етапів пом’якшення протиепідемічних заходів.

Зазначено, що відновлення роботи метро планується не раніше, ніж на третьому етапі, а це може статися тільки через 30 днів після закінчення карантину. Якщо все піде за планом, то етап запуску підземки припаде на 31 травня.

«Метрополітен не зможе відразу перевозити всіх городян», — заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Спочатку в метро їздити зможуть тільки ті жителі міста, які мають спецпропуск. І тільки на наступному — четвертому — етапі метро відкриють для всіх пасажирів. Поки що передбачається, що це трапиться приблизно 10 червня.

Нагадаємо, карантин в Україні був введений 12 березня і вже двічі продовжувався на три тижні. Зараз карантинні обмеження діють до 11 травня включно.

Також повідомлялося, що поки що немає умов для реалізації урядового плану виходу з карантину.

Станом на ранок 25 квітня в Україні зафіксовано 8125 заражених коронавірусом. За добу їх кількість зросла на 478. Одужали 782 людини, помер від ускладнень інфекції 201 українець.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net