Прогрес

Toyota долучається до гонки створення літаючих таксі

Toyota вкладе майже 400 мільйонів доларів в розробку літаючих електромобілів.

Toyota стане провідним інвестором американської аерокосмічної компанії Joby Aviation, інформує Ukr.Media.

Корпорація Toyota інвестує 394 млн доларів в американську аерокосмічну компанію Joby Aviation, що займається розробкою і виробництвом електричних літальних апаратів з вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL).

Компанії займуться спільною розробкою нового прототипу літаючого таксі. Крім фінансових інвестицій Toyota надасть свої технічні напрацювання в цій області, допоможе виготовити прототип, а також забезпечить контроль якості та візьме на себе матеріальні витрати.

Як вказано на сайті Joby Aviation, мова йде про розробку чотиримісного пасажирського літака, здатного розвивати швидкість до 322 км/год і долати понад 240 км без підзарядки.

На думку керівництва Toyota, таке партнерство буде вигідне обом сторонам, оскільки дизайн японського автовиробника «добре підходить для задоволення потреб розвитку ринку авіаперевезень». Японці розраховують, що електричний літак Joby Aviation допоможе вивести електричні міські перевезення на новий рівень.

У Toyota був власний проєкт літаючого автомобіля — Cartivator, розробкою якого займалися співробітники компанії на добровільних засадах протягом п’яти років. У 2017 році керівництво компанії вирішило взяти фінансування проєкту на себе, виділивши близько $353 тисяч.

Розробку Cartivator планували завершити до 2019 року, щоб він зміг взяти участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор в Токіо у 2020 році.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net