Соціум

Три держпослуги переведуть у цифровий формат

Зокрема, було прийнято рішення про автоматичне призначення пенсії за віком, реєстрацію земельної ділянки та отримання бланка дозволів на перевезення вантажу.

Кабінет Міністрів прийняв рішення про переведення в цифровий формат низки послуг держорганів, що має зменшити корупцію, а життя громадян зробити більш комфортним. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Цифрова трансформація — це удар по бюрократії і корупції. Це подушка, яка робить послуги для населення доступними, а життя комфортнішим», — заявив Шмигаль.

Одне з нововведень — автоматичне призначення пенсії за віком та впровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.

«Проект закону дозволить призначати пенсію через особистий електронний кабінет на вебпорталі е-послуг Пенсійного фонду без заяви особи, а також спростить доступ до отримання інформації про набутий стаж для призначення виплат. Документ буде доопрацьовано протягом дня», — йдеться в повідомленні. Відповідне рішення ще має затвердити Рада.

Також Кабмін підтримав пропозицію про введення пілотного проекту в державній реєстрації земельної ділянки.

«Це означає, що подані документи потраплять на обробку до фахівця в іншому регіоні, де розташована земельна ділянка, унеможливить корупційні дії», — зазначив лава уряду.

Крім того, замовити державну експертизу землевпорядної документації та отримати її результати можна буде в електронній формі через Єдиний державний портал адміністративних послуг.

Третьою цифровою трасформацією стала можливість замовити онлайн бланк дозволів на перевезення вантажу автомобільним транспортом у міністерствах закордонних державах СНД.

Для цього Кабмін вводить експериментальний проект з реалізації такої функції через Транспортний портал електронних послуг.

Раніше повідомлялося, що у всіх міністрів з’являться заступники з цифрового розвитку.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net