Економіка

Туреччина очікує іноземних туристів із середини червня

Першими планують приймати гостей з Китаю, Південної Кореї та інших азіатських країн. При цьому внутрішній туризм може поновитися вже в кінці травня.

Туреччина планує почати приймати іноземних туристів із середини червня. Про це заявив міністр культури і туризму країни Мехмет Нурі Ерсой в ефірі телеканалу NTV.

«Із середини червня ми думаємо, що відновиться міжнародний туризм з певних країн. Схоже, це будуть Китай, Південна Корея та інші країни цього регіону. Водночас, думаю, почнуться регулярні міжнародні польоти в багато точок світу», — зазначив Ерсой

Він наголосив, що внутрішній туризм у країні може відновитися 28 травня, після закінчення священного у мусульман місяця Рамадан.

«Внутрішні перельоти можуть поновитися вже в кінці травня, якщо суспільство буде ретельно дотримуватися заходів санітарної безпеки, і якщо дані щодо поширення коронавірусу будуть продовжувати знижуватися. Ми не закривали готелі, вони самі змушені були закритися через те, що зупинили роботу авіаперевізники і були введені інші обмеження у зв’язку з пандемією», — наголосив міністр.

Він зазначив, що турецька влада розробила детальну програму сертифікації готелів у плані санітарно-гігієнічної безпеки.

Нагадаємо, що зазвичай туристичний сезон у Туреччині починається в квітні, проте в нинішньому році він був відкладений через пандемію коронавірусу.

Загальна кількість інфікованих у країні на цей момент перевищила 148 тисяч, померли 4 096 осіб, одужали 106 133.

Раніше повідомлялося, що турецькі готелі будуть дотримуватися низки обмежень через COVID-19.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net