ГоловнеПолітика

У Держдепі назвали основних експортерів американської зброї

Найбільшими експортерами озброєнь і військової техніки США у 2020 фінансовому році (закінчився 30 вересня) стали Японія й Австралія. Про це повідомила прес-служба Держдепу.

Так, за міжурядовими угодами Штати отримали 54 мільярди доларів, тоді як у 2019 році цей показник дорівнював 51 мільярду. Основними клієнтами США стали Японія, Марокко, Ізраїль, Сінгапур, Єгипет, Франція та Індонезія.

За комерційними угодами прямі поставки американської зброї становили 124,3 мільярда доларів (114,7 мільярда в минулому фінансовому році). Найбільшими покупцями стали компанії в Австралії, Італії, Канаді та Японії.

Як повідомлялося, у 2019 році Україна займала 12 місце серед 68 найбільших експортерів зброї у світі. Найбільшими покупцями за останні чотири роки стали Китай, Росія і Таїланд.

Загалом минулого року підприємства Укроборонпрому експортували озброєнь і послуг на 908 мільйонів доларів (на 19% більше, ніж у 2018 році). При цьому найбільшим попитом користувалися протитанкові ракетні комплекси, корабельні газотурбінні двигуни й агрегати.