ГоловнеСоціум

У Франції різдвяні ялинки визнали товаром першої необхідності

У Франції різдвяні ялинки внесли до списку товарів, дозволених для продажу в період карантину. Продавати дерева зможуть у квіткових магазинах, магазинах з товарами для саду та городу, а також в особливих пунктах продажу, розташованих на відкритій місцевості, пише Journal du Dimanche.

З пропозицією про продаж ялинок до прем’єр-міністра Жака Кастекса звернувся міністр-делегат з питань малих і середніх підприємств в міністерстві економіки і фінансів Франції Ален Грізе.

Рішення було підтримано, і найближчим часом міністерство сільського господарства видасть указ, в якому роз’яснить умови продажу ялинок.

Старт продажів новорічних ялинок відбудеться 20 листопада.

«Це дуже важливо для французьких сімей, дітей, та й галузі в цілому», — сказав міністр сільського господарства Франції Жюльєн Денорманді.

До цього представники Французької асоціації різдвяних ялинок висловили побоювання, що не зможуть реалізувати підготовлену продукцію, оскільки кількість замовлень від магазинів, які перепродують дерева, значно скоротилася через чинні санітарні обмеження, введені у Франції через пандемію коронавірусу.

Щорічно у Франції продається близько шести мільйонів ялинок, 80% з яких вирощені на території країни.

Як відомо, Франція першою в Європі перетнула позначку в два мільйони заражень коронавірусом. В країні повторний карантин триватиме бодай до 1 грудня.