Економіка

У Греції закликали не купувати товари з Туреччини

Президент торгово-промислової палати Пірея, підприємець Василіс Коркідіс закликав грецьких бізнесменів ввести ембарго на торгівлю з Туреччиною, а споживачів — бойкотувати турецькі товари через перетворення собору Святої Софії в Стамбулі на мечеть. Про це повідомляє газета Naftemporiki.

«Я пропоную Центральній спілці палат прийняти резолюцію протесту, згідно з якою ми, як підприємці, які не імпортуємо і не експортуємо в Туреччину, а як споживачі, ми не купуємо їхні продукти зі штрих-кодом, який починається з 868 і 869», — заявив Коркідіс.

Він також запропонував грецькій владі звернутися до ЄС з проханням ввести торговельні санкції проти Туреччини. Коркідіс також заявив, що всі усвідомлюють, що після заборони на ввезення і споживання продуктів з Туреччини буде відповідь, і, можливо, збиток економіці Греції буде великим.

«Але скільки коштують дії із падіння грецького, християнського і світового культурного пам’ятника?» — наголосив глава ТПП.

Уточнюється, що експорт грецької продукції до Туреччини досягає 1,4 мільярда євро, а імпорт з Туреччини до Греції близький до одного мільярда євро.

Всесвітня рада церков (ВРЦ) і Євангельська церква Німеччини написали лист з проханням до глави Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, де йдеться про перегляд рішення про позбавлення Собору Софії статусу музею.

Також напередодні Папа Римський Франциск висловив сум через те, що музей собору Святої Софії отримав статус мечеті.