ГоловнеСоціум

У грудні локдауну не буде — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський записав відеоролик, у якому розповів «про головні перемоги тижня». Зокрема, глава держави повідомив, що локдауну в грудні не буде.

«Я вірю і сподіваюся, що на сьогодні він нам не потрібен. Ми зважили всі за і проти… отримали запевнення МОЗ щодо контролю ситуації в лікарнях, і я рекомендував прем’єр-міністру України не оголошувати локдаун у грудні», — сказав Зеленський.

За його словами, карантин вихідного дня виявився ефективним — кількість хворих на коронавірус у країні зменшилася.

«Медична система не пропустила нокаутуючий удар, тому вона витримає», — запевнив президент.

Він додав, що уряд дає можливість працювати бізнесу і «не втрачати грудень — один з найприбутковіших місяців року». Також глава держави пообіцяв українцям «не псувати свята».

«Чи буде він (локдаун. — Ред.) у січні? Подивимося. Якщо й буде, то не таким страшним, як його дехто малює», — підкреслив Зеленський, додавши, що нардепи проголосували за законопроекти, які допоможуть громадянам і бізнесу, які опинилися в скрутному становищі через пандемію.

«Компенсації, списання боргів, податкові канікули. Все це запрацює найближчим часом», — запевнив Зеленський.

Президент також закликав українців носити правильно захисні маски і при найменших симптомах захворювання залишатися вдома.

Нагадаємо, що Зеленський уточнив, хто з ФОПів не отримає 8 тисяч. Підприємці отримають компенсацію, якщо їхній вид діяльності не підпадає під карантин, працюють більше трьох місяців і не мають великих заборгованостей з податками.

Додамо також, що, на думку голови МЗС України, локдаун не вплине на поїздки за кордон.