Здоров’я

У Канаді випробовують безпілотні міські автобуси

У столиці Канади запустили тестовий маршрут, яким курсують безпілотні автобуси EX10. Випробування триватимуть до середини поточного місяця. Про це повідомив телеканал CBC News.

Відзначається, що проект розробила компанія EasyMile в рамках Програми автоматизованих випробувань транспорту у провінції Онтаріо. Його виконання контролюють ряд профільних підприємств, а також адміністрація Оттави і Міністерство транспорту Онтаріо.

Так, протяжність маршруту, прокладеного в урядовому кварталі столиці, становить 1,5 кілометра. Автобуси роблять чотири зупинки. Однак через епідемію коронавірусу поки що їхніми пасажирами є тільки учасники проекту.

Крім того, в салоні знаходитьсяперебуває водій, щоб в екстреному випадку взяти на себе управління.

Мета випробувань, як повідомили в EasyMile, — показати, як автобуси без водіїв працюють у справжніх дорожніх умовах, проаналізувати ефективність використання акумулятора і доступність для людей з обмеженими можливостями.

Нагадаємо, минулого року в Японії запустили перший у країні безпілотний автобус довжиною 900 метрів і максимальною швидкістю 20 кілометрів на годину. У ньому також для страховки під час тестового періоду їздив водій.