Прогрес

У Китаї створили прилад для експрес-діагностики коронавірусу

Пристрій може за 40 хвилин виявити наявність або відсутність коронавірусу в організмі. Прилад підходить для використання прикордонниками і співробітниками відділень карантину.

У Гонконгському університеті науки і технології розробили портативний прилад для експрес-діагностики коронавірусу. Про це повідомляє South China Morning Post з посиланням на заяву дослідницької команди.

Зазначається, що розроблений прилад може поставити діагноз протягом 40 хвилин.

Принцип роботи пристрою заснований на аналізі зразка, взятого з носової порожнини пацієнта. При цьому одночасно може проводитися діагностика до восьми зразків.

Як зазначається, пристрій відповідає вимогам, необхідним для експорту в ЄС, і вже використовується спеціалізованими центрами в Шеньчжені і Гуанчжоу. За словами дослідників, прилад підходить для використання митниками, прикордонниками і співробітниками відділень карантину.

Як повідомляє видання, вчені університету Макао також розробляють пристрій експрес-діагностики, здатний на ранніх стадіях інфікування виявити коронавірус менш ніж за 30 хвилин.

«На цьому тижні ми почали перевіряти точність приладу на зразках 2019-nCoV», — заявив глава лабораторії університету Руї Мартінс, додавши, що початкові результати «вже обнадіюють». Система, що отримала назву «Мисливець на вірус» (Virus Hunter), була розроблена для виявлення вірусів всіх типів, включаючи ВІЛ і гепатит B, але також була налаштована на виявлення коронавірусу. За словами Мартінса, прилад може бути готовий протягом одного-двох місяців.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net