Соціум

У мережу виклали понад п’ять тисяч рідкісних кулінарних книг

Понад п’ять тисяч старовинних рецептів і кулінарних книг виклали в мережу для вільного доступу до них. Творець унікальної бази — Барбара Кетчем. Про унікальну бібліотеку повідомляє сайт Atlas Obscura.

«На сайті доступні книги США і європейських країн: від середньовічного каталогу De Re Culinaria 800 року до трактату про британські солодощі 1938 року», — йдеться в повідомленні.

Про засновницю сайту Барбарі Кетчем повідомляється, що вона довгий час працювала в бібліотеці Гарвардського університету з Кулінарною колекцією книг і паралельно вивчала в аспірантурі історію мистецтв.

«У якийсь момент вона вирішила об’єднати два своїх захоплення і створила куховарську книгу, за якою можна дізнаватися особливості різних епох. Проект так розрісся, що з фінальною базою даних жінці допомагали вже її дорослі діти», — йдеться в статті.

Жінка сподівається, що сайт буде корисний для історичних досліджень. Наприклад, якщо в пошуку вбити слово «капкейки», то з’ясується, що вперше цей термін з’явився в пам’ятці для домогосподарок середнього класу 1850-х, яка називалася «Книга рецептів місіс Патнем і її молодої економки».

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net