Соціум

У МОЗ відкидають перенесення локдауну

Перенесення жорсткого карантину, який запланований на 8-24 січня, не буде навіть за значного скорочення захворюваності на коронавірус. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Жорсткий карантин буде в 8 по 24 січня. В кінці січня починається зростання хворих на грип, у яких спостерігаються такі ж ускладнення. Нам необхідно зайти в лютий із мінімальною кількістю хворих на COVID-19. Тому жодного перенесення жорсткого карантину в січні не буде», — сказав він.

Говорячи про рішення Кабміну продовжити роботу ресторанів в новорічну ніч, Степанов зазначив, що навіть за заборони роботи після 1:00 це навряд чи б змусило людей розійтися.

«Рішення уряду стосується виключно часу роботи закладів громадського харчування, інші обмеження залишаються (…) Навряд чи всі ресторани почнуть закриватися о 1:00 ночі. Ми розуміємо, що хтось буде працювати до 2:00 тощо», — сказав Степанов.

Нагадаємо, Кабмін дозволив ресторанам, кафе та іншим закладам громадського харчування працювати в новорічну ніч до 7:00.

Зазначимо, згідно з попередньою постановою, з 19 грудня робота ресторанів, кафе, барів та інших закладів заборонялася після 23:00 і до 07:00. При цьому дозволялася діяльність закладів в новорічну ніч до 01:00.