Соціум

У мозку в дівчини виявили стрічкових черв’яків

У мозку у 25-річної мешканки Австралії лікарі виявили стрічкових черв’яків. Раніше пацієнтка неодноразово скаржилася на сильні головні болі, повідомляє The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Повідомляється, що тривалі головні болі вона переживала кілька разів на місяць.

Лікарі виписали дівчині ліки від мігрені. Однак болі в голові у мешканки Австралії не припинялися, також вона почала відчувати проблеми із зором.

Нарешті дівчину відправили на МРТ голови, за допомогою якого лікарі виявили у неї в мозку пухлину. Після операції з’ясувалося, що в її мозку жили личинки стрічкового хробака.

За словами лікарів, жінка виявилася хвора на нейроцистицеркоз — паразитарне захворювання, яке стає причиною нервових порушень.

Фахівців зацікавив даний випадок, тому що досі в Австралії були тільки привізні випадки зараження цим видом глистів. Особливості скотарства регіону не дають стрічковим черв’якам розмножуватися. А дівчина не залишала меж країни і, як передбачається, заразилася на роботі в кафе. Вона працювала баристою.

Раніше лікарі клініки Феофанія в Києві провели унікальну операцію, під час якої видалили з грудної клітини пацієнтки пухлину вагою 4,5 кг.