Соціум

У МВС розповіли про нововведення для електрокарів

Новий закон спрощує доступ до зарядних станцій для електромобілів, а також вводить штраф за паркування на цих станціях.

З 1 січня 2020 року в Україні набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів». У Міністерстві внутрішніх справ роз’яснили, які зміни він передбачає для власників електрокарів. Про це повідомляє прес-служба МВС.

«По-перше: це Закон вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про дорожній рух», які дозволять законодавчо захистити право водіїв, чиї транспортні засоби оснащені електричними двигунами, на доступ до зарядних станцій для електромобілів. По-друге законом доповнено новими частинами статті 122 КУпАП та 152-1 КУпАП», — йдеться в повідомленні.

У МВС зазначили, що тепер зупинка або стоянка транспортних засобів на місцях, позначених відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку або стоянку тільки транспортних засобів, оснащених одним або декількома електричними двигунами, а також створення перешкод водіям транспортних засобів, оснащених одним або декількома електричними двигунами, в зупинці або стоянці — тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 340 до 510 гривень.

Крім того, наголошується, що паркування транспортних засобів на місцях, призначених для паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами також тягне за собою накладення штрафу від 340 до 510 гривень.

«По-третє: передбачається введення для транспортних засобів, оснащених електричними двигунами спеціальних номерів з зеленим кольором шрифту, а також впровадження нових дорожніх знаків: «Для електромобілів», «Крім електромобілів», «Станція зарядки електромобілів», — додали в міністерстві.

Раніше повідомлялося, що в Україні різко зріс попит на електрокари. За 10 місяців 2019 року українці купили і поставили на облік 6247 електромобілів. Попит на легкові електромобілі зріс на 47%.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net