Світ

У Нью-Йорку назвали терміни відновлення потоку туристів

Відновлення кількості туристів в Нью-Йорку можливо після того, як в 2021 році почнеться процес вакцинації, зазначив керівник управління Нью-Йорка з питань туризму Фред Діксон. Про це повідомила у вівторок, 17 листопада, телекомпанія CNN з посиланням на прогноз управління Нью-Йорка з питань туризму.

«З огляду на невизначеність перспектив відновлення економіки, а також такий фактор, як бажання людей здійснювати поїздки, перевищити показники 2019 року, згідно з консервативною оцінкою, вдасться до 2024 року», — навела телекомпанія витяг з документа.

В управлінні з питань туризму нагадали про те, що після терактів 11 вересня 2001 року туристичний бізнес в місті відновлювався протягом чотирьох років.

«Відновлення туризму в глобальному масштабі буде поступовим і почнеться після того, як в 2021 році почнеться процес вакцинації, — привела телекомпанія думку керівника цього відомства Фреда Діксона. — Ми впевнені в тому, що туристична індустрія в Нью-Йорку відновиться і, з огляду на попит, до кінця 2021 року ми очікуємо приблизно половину від загального числа туристів, що відвідали Нью-Йорк в 2019 році, а через три роки після цього ситуація повністю відновиться».

За даними Університету Джонса Хопкінса, який проводить підрахунки на основі відомостей федеральних і місцевих властей, в США виявлено понад 11,2 млн випадків зараження коронавірусом, померли понад 247,6 тис. осіб, зокрема 34 тис. — в штаті Нью-Йорк .

Нагадаємо, за січень-серпень туристична галузь в усьому світу отримала збиток в розмірі $ 730 млрд у результаті коронавірусного карантину. Такі дані оприлюднила Всесвітня туристична організація ООН UNWTO.