Соціум

У Нью-Йорку встановили головну різдвяну ялину

Головну різдвяну ялину Нью-Йорка встановили в Рокфеллерівському центрі. Висота дерева — близько 22 метрів, ширина — близько 13 м, вага — майже 11 тонн. Вік ялини — 80 років. Про це пише New York Post.

«Різдвяна ялина біля Рокфеллер-центру символізує в першу чергу свято, але їй також доводилося бути символом надії, стійкості і непохитного духу Нью-Йорка за часів Великої депресії, терактів 11 вересня 2001 року, урагану Сенді», — сказав Роб Спейєр, глава компанії Tishman Speyer, якій належить комплекс будівель Рокфеллер-центру.

За його словами, поточний рік був дуже непростим для всіх жителів США, але нью-йоркці витримали і стали «ще сильніші, покращали». Спейєр розповів, що його переповнює почуття гордості від того, що ялина все ж була встановлена і що Нью-Йорк не відмовився від цієї традиції в поточному році.

«Вогнями головний символ свята засяє 2 грудня. Через пандемію коронавірусу доступ до різдвяної ялинки буде регулюватися, щоб уникнути стовпотворіння», — підкреслив він.

Як повідомляє NBC, у цьому році глядачі не будуть присутні на урочистій церемонії запалення вогнів на головній нью-йоркській ялині на тлі побоювань поширення нового коронавірусу. Усі охочі зможуть спостерігати цю подію в прямому ефірі ввечері 2 грудня. Ялина освітять понад 50 тисяч кольорових ліхтариків, сполучених між собою більш ніж 8 км дротів. Верхівку дерева прикрасить гігантська кришталева зірка, створена майстрами австрійської фірми Swarovski.

Відомо, що Санта-Клаус не зможе особисто поспілкуватися з дітьми у флагманському універмазі в Нью-Йорку. Через небезпеку зараження коронавірусом святкова традиція вперше за 159 років буде порушена. Цього року підлітки будуть спілкуватися з віртуальним Сантою на сайті магазина починаючи з 27 листопада і до 24 грудня. В одному сеансі одночасно зможе взяти участь не більше трьох дітей.

Раніше німецьке місто Нюрнберг скасувало свій всесвітньо відомий різдвяний ярмарок Nurnberger Christkindlesmarkt через стрімке зростання кількості випадків коронавірусу.