Здоров’я

У Польщі оголосили про створення ліків від COVID-19

У Польщі 23 вересня, офіційно оголосили про розробку перших в світі ефективних ліків від коронавірусу. Препарат передали на клінічні випробування, повідомляє Onet.

Ліки розробила компанія Biomed, використовуючи плазму крові осіб, які одужали від коронавірусу. Зараз препарат передають на клінічні випробування в чотири центри: у Любліні, Битомі, Білостоці і Варшаві.

«23 вересня завершився етап виробництва, у результаті якого було виготовлено понад три тисячі ампул імуноглобуліну anti-SARS-CoV-2, які після завершення необхідних тестів, у тому числі тестів на стабільність продукту, будуть передані на клінічні випробування. Випуск препарату для некомерційних клінічних випробувань запланований на четвертий квартал 2020 року», — сказала глава компанії Марцин Піроґ.

Відзначається, що виробництво препарату почалося 18 серпня, його робили з плазми крові осіб, які одужують після інфікування коронавірусом.

«Лікування COVID-19 плазмою крові одужуючих уже схвалене ВООЗ і Міністерством охорони здоров’я Польщі», — сказав доктор Гжеґож Челей, сенатор парламенту Польщі, який був присутній на представленні препарату.

Раніше повідомлялося, що в Китаї проходять клінічні випробування 11 вакцин від коронавірусу.

Також повідомлялося, що Китай схвалив клінічні випробування на людях вакцини від коронавірусу, яка виготовлена ​​з використанням клітин комах.