Світ

У Польщі повідомили про терміни початку вакцинації

Розпочати вакцинацію населення в Польщі планують відразу після отримання вакцин від коронавірусної інфекції, заявив віце-міністр охорони здоров’я Польщі Вальдемар Краско. Про це повідомляє Польське радіо.

Він зазначив, що точна дата отримання вакцин буде залежати від дати їхнього затвердження Європейським агентством з лікарських засобів і від поставок виробників.

«На так званому нульовому етапі треба вакцинувати насамперед медичний персонал», — сказав Краско.

Він додав, що одними з перших вакцинують також старше населення. Вакцини будуть доступні в поліклініках, лікарнях і мобільних пунктах вакцинації.

У МОЗ Польщі переконують, що вакцини будуть безпечними.

«Всі процедури, яких потрібно дотримуватися під час виробництва вакцин з точки зору їхньої ефективності, безпеки та якості, були збережені. Всі три клінічні етапи випробувань вакцини були також пройдені. Ці вакцини пройшли таку ж процедуру, як і щеплення від грипу», — додав Краско.

Однак він попереджає, що правило перебувати в масках в публічних місцях збережеться. Крім того, його повинні будуть дотримуватися і вакциновані люди.

Нагадаємо, що ВООЗ виступила проти примусової COVID-вакцинації. Країни світу повинні працювати над збільшенням довіри до вакцинації, наголосили в організації.

Раніше повідомлялося, що глава МОЗ України Максим Степанов попросив у США COVID-вакцину. Міністр аргументував своє прохання «надскладними умовами», в яких перебуває Україна через російську агресію на Донбасі.